Ona er et sjarmerende lite øysamfunn i Sandøy kommune ytterst i havgapet. D ca. 20 fastboende livnærer seg på fiske, keramikkproduksjon og turisme.

Eksempel på turprogram

Her er et eksempel på et typisk turprogram for en sjudagers ekspedisjon med SY Swansea.

NB: Turprogrammet vil i stor grad bli justert etter deltakernes egne ønsker og forutsetninger. Det blir også tatt hensyn til værmeldinger og værforhold i løpet av uka.

Vi vil særlig legge vekt på å lytte til deltakernes forventninger i forhold til hvor mye tid vi skal bruke på seiling og hvor mye tid vi skal bruke på toppturer og klatring.

Lørdag:

Ankomst Åndalsnes og SY Swansea. Bli kjent med båten og kapteinen. Servering av gourmetmiddag ombord i båten ved havnen i Åndalsnes.

Romsdalseggen er et must for alle som vil utforske det spektakulære tindelandskapet i Romsdalsalpene.
Romsdalseggen er et must for alle som vil utforske det spektakulære tindelandskapet i Romsdalsalpene.

Søndag:
Romsdalseggen – en svært populær vandretur langs fjellryggen sør for Åndalsnes, med praktfull panoramautsikt mot Trollveggen og de andre tindene i Romsdalsalpene.

Mandag:

Juratind

. Lang tur med enkel brevandring og klatring til en av de mest populære fjelltoppene i området. Profesjonell guide.

Tirsdag – onsdag:

Frisk seilas utover Romsdalsfjorden i retning øysamfunnene Bjørnsund og Ona ute i havgapet (værforbehold). Undervegs tar vi oss tid til fjordfiske og forhåpentligvis tilberedelse og servering av fangsten.

Torsdag:

Hviledag med tur til besøkssenteret ved Trollveggen. Alternativt enkelt klatrekurs nede i Romsdalen, eller ny topptur til Vengetindene, Romsdalshorn eller Bispen. Her velger vi vanskelighetsgrad ut fra deltakernes erfaring og ønsker. En eller flere profesjonelle guider følger oss på turen.

Fredag:

Trollstigen, eventuelt med bestigning av Bruraskaret/Store Trolltind på toppen av Trollveggen. Profesjonell guide. Dagen avsluttes med avskjeds/gourmetmiddag ombord på SY Swansea.

Lørdag formiddag:

Rolig formiddag ved havna i Åndalsnes. Utsjekking og avreise.

Klatring med utsikt mot Trollveggen.
Klatring med utsikt mot Trollveggen.