Reiseinformasjon for Molde og Romsdal

Raumabanen, Norge - Foto: Leif J. Olestad

Reiseinformasjon til Molde og Romsdal

Byene Molde og Åndalsnes ligger omtrent 50 mil fra Oslo og 45 mil fra Bergen. Du kan reise hit med tog, ferge, Hurtigruten, buss, fly eller bil.

Reiseinformasjon til Molde og Romsdal

Med fly

Molde Lufthavn Årø ligger 5 kilometer fra Molde sentrum og har daglige avganger til de største byene i Norge, Oslo, Trondheim og Bergen. Det tar deg bare 10 minutter til sentrum og hotellene med flybuss eller drosje. Flybussen korresponderer med alle avganger og ankomster, og stopper ved hotellene i Molde og bussterminalen.

Med Hurtigruten

Både nordgående og sørgående Hurtigrute legger daglig til kai i sentrum av Molde hele året. Nordgående skip ankommer Molde kl 21:15, og drar igjen kl 22:00 i perioden medio April til medio September. Resten av året ankommer skipet kl 18:00 og drar igjen kl 18:30. Sørgående skip ankommer Molde kl 21:00 og drar igjen kl 21:30 hele året.

Med ferge og hurtigbåter

Fergene i regionen krysser fjordene fra tidlig morgen til sent på kveld. Det er ikke nødvendig med forhåndsbestilling. For å være sikker på at du får plass ombord, møt på kaia i god tid før avgang. Dette er spesielt viktig i høysesongen om sommeren, i forbindelse med festivaler og større arrangement. Man betaler billetten ombord direkte til fergemannskapet. Prisene varierer ut i fra lengden på turen og lengden på din bil. For mer informasjon, se nettsidene Fjord1 og Tide.

Med buss

Det er daglige ekspressbusser til og fra Trondheim, Bergen og Oslo med Nor-Way Bussekspress. Lokale busser dekker det meste av resten av regionen, og det er egen bybuss i Molde. Flybussen bringer deg til og fra Molde Lufthavn, og det er korresponderende busser til Raumabanen på Åndalsnes.

Med tog

NSB Raumabanen til Åndalsnes har daglige tog til Oslo og Trondheim, med korrespondanse videre til andre destinasjoner. Raumabanen har også daglige guidede turer mellom Åndalsnes og Bjorli om sommeren.

Med bil

Molde, Åndalsnes, Trollstigen og Atlanterhavsvegen er perfekte steder å utforske med egen bil. Ikke stress, ta deg god tid og stopp for å oppleve den fantastiske naturen.

Fra Oslo, følg E6 nordover til Dombås, videre E136 mot Åndalsnes. Fra Trondheim, følg E39 sørover til Krifast/Gjemnes. Fra Bergen, følg E39 nordover til Vestnes.

Bestill transport og overnatting nå

Laveste pris garanteres av BookNorway.

 • Fly
  Søk blant alle flyvninger i Norge.
 • Leiebil
  Søk etter leiebil og sammenlign priser på alle norske reisemål.
 • Hytter og feriehus
  Søk blant mer enn 2500 hytter og feriehus.
 • Hoteller
  Søk etter hotell i hele Norge.

Kilde:: Visitnorway